Hajgyógyászat és hajvizsgálat

A hajgyógyászat különböző vizsgálati módszerei lehetővé teszik a különböző hajbetegségek, fejbőrpanaszok gyors és precíz diagnosztizálását.

A haj állapotfelmérése

A hajgyógyászat a haj- és fejbőr problémákkal, azok testi-lelki okaival és megoldásával foglalkozó tudományág, mely területre külön specializálódott szakemberek vannak, akik magas szintű egészségügyi végzettséggel rendelkeznek.

A haj állapotában bekövetkező változások figyelmeztethetnek bennünket testünk, illetve lelkünk megbetegedésére.

Hajbeültetés előtti haj állapotfelmérés

Ilyenkor gyors gyógyulást tapasztalhatunk a különböző gyógynövény készítmények alkalmazása során. Ha nem vagyunk jártasak a hajgyógyászat és a gyógynövények terén, érdemes felkeresni egy hajgyógyász szakembert, aki a segítségünkre lehet mind a hajhullás okainak feltárásában, mind a hatékony kezelési módszerek ismertetésében. Sok esetben csupán egyes természetgyógyászati módszerek segíthetnek problémánk orvoslásában.

A hajgyógyász először ellenőrzi a haj- és a fejbőr állapotát, majd annak megfelelően készítményt javasol, és ellenőrzi annak hatását a páciensre nézve. Az első és legfontosabb lépés, hogy fény derüljön a probléma valós okára, melyek között szerepelhetnek szervi – szomatikus – vagy lelki – pszichés – okok. A szakember az éppen erre a célra kifejlesztett mikrokamera segítségével megvizsgálja a fejbőrt, a hajgyökeret és a hajvégeket, majd felállítja a diagnózist.

A haj állapotfelmérése sok szempontból előnyös lehet számunkra. Leginkább akkor alkalmazzák, amikor valamilyen rendellenesség áll fenn. Ilyen kóros elváltozás lehet például a túlzott zsírosodás, korpásodás, valamint a fokozott hajhullás is.

Hajgyógyászat és hajvizsgálat

A különböző típusú hajbetegségek és a hajvesztés hatékony kezelését megelőzően nagyon fontos, hogy a haj és a hajhagymák vizsgálatát elvégeztessük. A legtöbb esetben ilyenkor az egész fejbőr vizsgálatára sor kerül. Meghatározó tényező lehet a haj sűrűsége, hossza, a haj színe, textúrája. A hajszálak vizsgálatát egy külön erre a célra specializált mikroszkóppal vagy egy ennél is kifinomultabb eszköz – dermatoszkóp – segítségével oldják meg.

Az egyes problémák pontosabb diagnosztizálása céljából akár laborvizsgálatot is kérhet a hajgyógyász. Miután a szakorvos felállította a diagnózist, fontos döntés van a páciens kezében a kezelés kiválasztását illetően. Sok esetben segíthet egy-egy jól megválasztott termék, ami lehet tabletta, gyógynövényes sampon stb., de mindig érdemes kikérni egy szakorvos véleményét az általunk preferált termékek használatát megelőzően. Sajnos a hajhullás kezelése nem mindig ilyen egyszerű, a legtöbb esetben csak egy hajbeültetés jelenthet végleges megoldást.

A haj állapotfelmérése során a hajgyógyász más orvosok segítségét is kérheti. A pszichikai eredetű hajhullás diagnosztizálása esetén egy pszichoterapeuta szakember szükséges a gyógyuláshoz. A hajvizsgálat mindenképpen fontos a kezelések alkalmazása előtt, hogy az így felállított diagnózisnak megfelelően hatékonyan kezelhessük a hajproblémákat.

Amennyiben hajproblémával küzd, keresse fel klinikánkat, ahol tapasztalt szakemberek térképezik fel az okokat, és Önnel közösen tervezik meg a szükséges kezelést!

Hajbeültetés előtti haj- és fejbőrvizsgálat

Csak azon ügyfelek számára ajánljuk fel a hajátültetés lehetőségét, akiknél a kiváló eredmény garantált.

Hajátültetés előtt nagyon fontos a fej bőrének, valamint a hajszálak állapotának pontos felmérése, ezért a beavatkozást minden esetben hajgyógyászati vizsgálat előzi meg. A mikrokamerás hajvizsgálat többszörös nagyításban mutatja a fejbőr legapróbb részleteit, a hajszálak közvetlen töveit.
A haj- és fejbőrvizsgálat segítségével megállapítható, hogy mennyire egészséges a fejbőr és a haj, valamint felmérhető a hajszálak sűrűsége is. Ez azért fontos, hogy meg tudjuk állapítani a beavatkozás során kinyerhető, majd beültethető hajszálak számát.

A hajvizsgálat első lépése a hajgyógyász által végrehajtott fejbőr és hajszál szemrevételezése, majd ezt követi a mikrokamerás vizsgálat.

Kiss Norbert Hajbeültetés előtt után

Kiss Norbert hajbeültetés előtt (2021.március) és hajbeültetés után (2021.október)

Amennyiben szükségesnek tartja a hajgyógyász a további vizsgálatok elvégzését, úgy 1-3 hajszálat kihúzhat a fejbőrből. Ezt követően a kihúzott hajszálakat mikroszkopikus hajvizsgálatnak vetjük alá, melynek eredményeképp információt kaphatunk arról, hogy mennyire súlyos a hajhullás, kopaszodás állapota.

A vizsgálati eredményt mindig a konzultáció során, szakember által végrehajtott szemrevételezés, és a hajgyógyászati vizsgálatok együttese adja. A konzultáción zajló beszélgetés során választ kaphat hajproblémájára, megismertetjük a hajhullás és kopaszodás kiváltó okát, majd ezt követően megoldást nyújtunk az Ön számára. Ha a hajgyógyászati vizsgálatot megelőzően részt vett belgyógyászati vizsgálaton, kérjük, hozza magával az eredményt.
Genetikai kopaszodás esetén ezekre az eredményekre nincs szükség, hiszen ezek okozóját klinikánk képzett, tapasztalt csapata jól ismeri. Tehát, ha az Ön esetében androgenetikus alopéciáról beszélünk, elég, ha a vizsgálatot hajgyógyász szakember végzi.

Amennyiben Ön is hajproblémákkal küzd, keresse fel klinikánkat, és kérjen időpontot egy személyes konzultációra, hajvizsgálatra. Képzett szakemberekkel, elhivatott munkatársakkal, kellemes környezetben, szeretettel várjuk leendő pácienseinket.

Kérjen Ingyenes Ajánlatot!

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

    Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

    Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.