Mire számíthat hajbeültetés után?

Mire számíthat hajbeültetés után?2020-12-14T14:26:28+00:00

A FEJBŐR GYÓGYULÁSA – A BEÜLTETETT TERÜLET HAJBEÜLTETÉS UTÁN

4-7 nap

A fejtető e két része a hajbeültetés után más ütemben gyógyul és más ellátást is igényel. A donorterület az, ami általában gyorsabban képes a regenerálódásra

7-10 nap

beültetett területnél érzékenyebb, aminek viszont 7-10 nap kell a teljes gyógyuláshoz.

8-12. nap

A hajbeültetés utáni 8-12. napon épülnek be a graftok fokozatosan a fejbőrbe, és lezárul a fő gyógyulási szakasz is.

Hajbeültetés után 1 hónappal

Hajbeültetés után 1 hónappal a fejbőr teljesen regenerálódik, minden pici seb begyógyul, a haj elkezd nőni, ezzel egyidőben a beültetett hajszálak elkezdenek kihullani (természetes folyamat!).

Hajbeültetés után 3 hónappal

Ekkor van egy fordulópont, amikor elkezdődik az igazi hajnövekedés, sűrűsödés, egyre több hajszál bújik elő. Ilyenkor már vágathatsz a régi hajadból, a donor terület is tökéletesen regenerálódik.

Hajbeültetés után 6 hónappal

Körülbelül a hajbeültetés után 6 hónappal azonban lassan növekedésnek indulnak a beültetett hajszálak. A haj egyre dúsabb lesz az idő elteltével, a végleges eredmény a hajbeültetés után 1 évvel várható.

Hajbeültetés után Zdroba Patrik

Leggyakoribb kérdések és válaszok a hajbeültetés utáni időszakról

Hogy segítsünk Önnek, összegyűjtöttük, és a teljesség igényére törekedve megválaszoltuk ügyfeleink leggyakrabban feltett hajbeültetéssel utáni időszakkal kapcsolatos kérdéseire. További felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Mekkora fájdalommal jár a beavatkozás?2019-03-18T13:33:21+00:00

A hajbeültetést minden esetben helyi érzéstelenítés előzi meg, melynek köszönhetően a beavatkozás pácienseink elmondása szerint teljes mértékben fájdalommentes. Ügyfeleink kényelmére olyannyira odafigyelünk, hogy már az érzéstelenítés során is egy olyan speciális légnyomású eszközt alkalmazunk, mellyel maga a tűszúrás, az érzéstelenítés sem jár fájdalomérzettel.

Mennyi az a mennyiség, mely egy nap alatt átültethető?2019-07-29T10:07:40+00:00

Az átültethető hajszálmennyiség minden páciensünk esetében más és más. Magasan képzett és tapasztalt orvosaink a rendelkezésükre álló professzionális eszközökkel egyetlen nap alatt akár 3500 hajszálat is képesek átültetni.

Hány nap alatt végezhető el egy beavatkozás?2019-03-18T13:33:13+00:00

A hajbeültetés időtartama rendkívül változó lehet, általában 1 vagy 2 napot vesz igénybe a beavatkozás. Az eljárás idejének meghatározásakor figyelembe kell venni a kopaszodó fejterület nagyságát és a kopaszodás mértékét, melyek páciensenként eltérőek lehetnek.

Milyen rövidre kell vágatni a hajat a beavatkozás elvégzése előtt?2019-09-30T10:56:33+00:00

Az átültetendő hajszálak megfelelő kinyeréséhez és a beavatkozás zökkenőmentes elvégzéséhez a hajat nagyjából 1-2 mm hosszúságúra kell vágnunk. A frizura rövidre vágása nélkül nem lehetne sikeresen kinyerni a hajszálakat.

Szükségem lesz szabadságra a hajbeültetés után?2019-03-18T13:56:38+00:00

A hajbeültetés után nem szükséges szabadságot kivennie. Azonban a beavatkozást követő 7 napig kerülni kell a megerőltető fizikai munkát. Az érzéstelenítő folyadék kb. 4 nap alatt ürül ki a szervezetből, addig a beültetett és a donor területen előfordulhat enyhébb duzzanat, pirosság.

Mikorra várható szemmel látható eredmény?2019-03-18T13:57:08+00:00

A hajbeültetés utáni első hetekben jól láthatóak az átültetett hajszálak, azonban ezek nagyjából 2-3 hét után kihullanak. Ezt követően a hajnövekedés pihenő fázisba áll, ebben az időszakban még nem tapasztalható látható eredmény. A hajnövekedés ezen szakasza nagyjából 4-5 hónapig tart. Ennek lezárta után megindul az intenzív hajnövekedés, melynek végleges eredménye a hajbeültetés után 7-8 hónappal lesz látható.

Tapasztalható-e a beavatkozás után fájdalom? Lesz nyoma a beavatkozásnak?2019-03-18T13:57:35+00:00

Hajbeültetés után ritkán jelentkezik fájdalom. Az esetek többségében a fejbőr viszketése tapasztalható, melyet olykor enyhe égető érzés kísér. A beavatkozás során keletkező apró szúrásnyomok hamar begyógyulnak. A beültetett területen a fejbőr olykor kissé érzéketlenné válhat, azonban ez rövid időn belül teljesen elmúlik.

Mire célszerű odafigyelni a beavatkozás után?2019-03-18T13:58:00+00:00

Hajbeültetés után 4 napig tilos megmosni a fejbőrt, a 4 nap letelte után is csak enyhe vízsugárral tisztítható a fejbőr. Nem szabad továbbá vakargatni, és ajánlott a beavatkozást követő néhány napban háton fekve aludni. Az első héten apró vérpöttyök megjelenése természetes jelenség, nem kell megijedni tőle.

Lesznek-e maradandó hegek a beavatkozás területén?2019-03-18T13:58:31+00:00

Nem, az általunk használt módszerekkel végrehajtott hajbeültetés után nem maradnak látható hegek. A hajbeültetésnél nem ejtünk vágást a fejbőrön, így varrásra sincs szükség, nem keletkeznek hegek, sem pedig maradandó sebek.

Maradandó a hajbeültetés eredménye?2019-03-18T13:58:57+00:00

Igen, a hajbeültetés eredménye minden esetben maradandó. A haj az átültetést követően, a nyugalmi fázis után garantáltan növekedésnek indul. Hajátültetés után pedig az átültetett hajat ugyanúgy lehet formázni, vágni, festeni, mint korábban.

Vannak utóhatásai a beavatkozásnak?2019-03-18T13:59:17+00:00

Nincsenek. Hajbeültetés után nem szükséges változtatnia életmódján. Azt azonban érdemes lehet szem előtt tartani, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás nem tesz jót a hajnövekedésnek.

Általában elégedettek az ügyfelek az elért eredménnyel?2019-07-29T10:10:58+00:00

Igen, az általunk végrehajtott beavatkozások esetében minden ügyfelünk maximálisan elégedett volt hajbeültetési eredményével.

KONTROLL – HAJBEÜLTETÉS UTÁN 1 ÉVVEL

A beavatkozást követő hetekben kötelező kontroll nincs, ugyanakkor ha a HIMG pácienseinek bármilyen problémájuk vagy kérdésük akadna a hajbeültetéssel kapcsolatban, akkor a klinika munkatársai készséggel állnak rendelkezésre. Ha nincs semmi kérdése, akkor a HIMG klinikán a hajbeültetés után 1 évvel van kontroll.

Ha Ön a HIMG klinikát választja a hajbeültetésére, akkor a beavatkozás utáni gyógyulási idő akár 30%-kal is lerövidülhet köszönhetően a HIMG készítményeinek, valamint a minimálisan invazív S.H.E. hajbeültetési módszernek.

Kérjen ingyenes ajánlatot még ma!

Felkészült orvosok és professzionális eszközök várják Önt, hogy elvégezzék a lehetőségek és egyedi igények alapján közösen meghatározott beavatkozást.

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

    Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

    Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

    Írjon nekünk!