Hajbeültetés nőknek2023-02-08T13:08:05+00:00

Hajbeültetés nőknek

A hajbeültetés nőknek kiváló alternatívát kínál a hajvesztéssel, kopaszodással szemben. A megkopott frizura dúsításával a hölgyek nem csak egykori frizurájukat, hanem egyben természetes önbizalmukat is visszanyerik.

Hajbeültetés nőknek

Hajbeültetés nőknek - HIMG HajklinikaAmikor egy nőnek elkezd ritkulni a haja, sokszor előfordul, hogy ezzel együtt sajnos az önbecsülését is elveszíti, ami egyaránt negatívan befolyásolhatja mind a személyes, mind a szakmai életét. A kopaszodás és hajhullás egy olyan probléma, ami mostanában sajnos már nem csak a férfiak életét keseríti meg, ugyanis a nőknek mintegy kétharmada tapasztalt már életében bizonyos mértékű hajvesztést, illetve ennek különböző változatait. Férfiakkal ellentétben a nőknél a hajhullás szerencsére nem okoz teljes kopaszodást, általában inkább csak a hajkorona megritkulása figyelhető meg, de ez a probléma a hajbeültetés segítségével természetesen a nők esetében is teljes mértékben és véglegesen eltüntethető, ugyanúgy, mint a férfiak kopasz foltjai. A hajbeültetés nőknek tehát kitűnő alternatíva a kopaszodás kezelésére.

A hajbeültetés nőknek némileg azért eltér a férfiak hajbeültetésétől, mivel náluk a hajhullás és a hajvesztés megjelenési formái többnyire számtalan egyéb más okokra is visszavezethető. A hölgyek hajátültetése egy kicsit összetettebb és időigényesebb, hiszen ők sokkal kevésbé tudnak megválni hosszú fürtjeiktől, ezáltal az orvosnak – aki a beavatkozást végzi – így valamelyest nehezebb dolga van.

Hajbeültetés előtt

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A nők hajvesztésének általános okai

A nők esetében is általános dolog a hormonális okok miatt kialakult hajvesztés, de náluk leginkább csak 45-50 éves kor után, vagyis a változó korban jelentkezik ez a probléma, hiszen a tesztoszteron szint – mely hormon egyébként is jelen van a nők szervezetében – ekkor kezd el megemelkedni. A hölgyeknél a kóros hajhullás szempontjából azonban még egy külön kockázati tényező is közrejátszik, mégpedig a teljes terhességi időszak, illetve a gyermekszülés.

Természetesen ehhez még hozzájárulnak a különböző fodrászati és egyéb hajkárosító eljárások, valamint a haj festése is, melyek szintén gyakran előidézik a túlzott mértékű hajhullást, különösen akkor, ha mindez gyengébb minőségű kozmetikumokkal történik.

Klinikánkon a férfiak hajbeültetését – a legmodernebb technikákat alkalmazva – F.U.E., vagy S.H.E. módszerekkel végezzük. Ezen beavatkozások során a meglévő hajállományból a páciens hajának transzplantálása szálanként történik, ami azt jelenti, hogy follikuláris egységekként ültetjük át a hajszálakat a donor (tarkótáji) területről a kopaszodó, hajhiányos fejfelületekre. Ezek az úgynevezett follikuláris egységek (vagy más néven graftok) a hajszálból, illetve a hajhagymából, valamint a körülötte lévő apró bőrszövetből tevődnek össze. A F.U.E. és a SHE hajtranszplantációs technikák tehát a ma használatos legmodernebb hajsebészeti módszernek számítanak.

Nők esetében a hajvesztés egyik legjellemzőbb megnyilvánulási formája az ún. női mintakopaszság (Female Pattern Baldness), amely – ugyanúgy, mint a férfiak esetében – szintén az androgenetikus alopécia következménye. Azonban a hölgyeknél mégis inkább a diffúz hajritkulás és kopaszodás a tipikus, illetve gyakoribb, melynek mértékét az ún. Ludwig skála szerint osztályozzuk.

Hajbeültetés eredmény

Hajtranszplantáció nőknek a HIMG Hajbeültetési Klinikán

A F.U.E. vagy S.H.E. hajbeültetési módszer segítségével a megritkult hajállománnyal rendelkező, vagy már kopaszodó hölgyek számára is garantáltan természetes kinézet és megjelenés érhető el. A kinyert hajszálakat – melyeket a nők esetében is a fej hátsó tarkó részéről, vagyis a donor területről távolítunk el – speciális eszközök segítségével ültetjük át a kezelendő, hajhiányos fejfelületre, ahol is a hajszálak már véglegesen képesek megőrizni ellenálló képességüket, a hajhullást okozó hormonokkal szemben. Az így kialakult új frizurát – mely esztétikusan sűrű és dús – már soha többé nem fenyegeti a hajhullás és kopaszodás veszélye, köszönhetően a sikeres és eredményes hajtranszplantációs beavatkozásnak!

A beavatkozás során a hajszálak kivétele és az új helyre való átültetése során egyáltalán nem érezni semmilyen fájdalmat, hiszen a fejbőrön minimális vágásra sincs szükség, így tehát sem hegek, sem pedig sebek nem keletkeznek. Nők esetében a hajbeültetést szerencsére úgy is meg lehet oldani, hogy a beültetendő területen egyáltalán nem vágjuk le a hajat és meghagyjuk eredeti hosszúságában. A tarkótáji (donor) felületen viszont mindenképpen le kell borotválni a megfelelő hajkinyerés érdekében, de a hosszabb hajú hölgyeknél ez nem fog semmilyen problémát okozni, mivel rá tudják majd hajtani a kinyerés helyére a feljebb lévő hosszú hajtincseiket.

Hölgyek esetében viszont még egy fontos és jelentős előnye van a hosszabb hajnak!
A különböző hajtranszplantációs technikák bemutatásánál láthattuk, hogy a kedvezőbb árban lévő F.U.E és F.U.E.2 hajbeültetési módszereknél a kezelt fejbőr felületén apró pici pöttyök maradnak a beavatkozás után, melyeket még szabad szemmel is nehezen lehet észrevenni. Így azok az ügyfeleink, akiket ez zavart az egészen rövid hajviseletük miatt, inkább a SHE hajátültetési módszert választották, ami valamivel költségesebb. A hölgyek számára – hosszabb frizurájuknak köszönhetően – szinte minden esetben elegendő az olcsóbb F.U.E. hajátültetési módszer alkalmazása, amivel ugyanúgy garantálni tudjuk az esztétikus frizurát, és a természetes sűrűségű hajállomány visszaállítását.
Van tehát remény és megoldás a kopaszodás végleges megszüntetésére, viszont ahhoz hogy segítséget tudjunk nyújtani, mindenképpen fontos és szükséges ismernünk a probléma forrását.

Hajbeültetés után

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A HIMG Hajbeültetési Klinika legújabb weboldala, ahol betekintést nyerhet a klinika belső tereibe

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Kérjen Ingyenes Ajánlatot!

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

  Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

  Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

  Gyakori kérdések SMP (Fejbőr Mikropigmentáció) kapcsán:

  Tartós megoldás a hajhullásra az SMP?2023-03-21T13:59:55+00:00

  Bár az SMP a természetes hajnövekedés látszatát keltheti, nem állandó megoldás a hajhullásra. A pigment megjelenésének fenntartásához szükség lehet javító fenntartó kezelésekre.

  Használható-e hegek vagy bőrbetegségek elfedésére az SMP?2023-03-21T13:59:39+00:00

  Igen, az SMP használható hegek, anyajegyek vagy más bőrbetegségek elfedésére, ami a természetes hajnövekedés látszatát kelti.

  Az SMP-vel kapcsolatban vannak-e kockázatok vagy mellékhatások?2023-03-21T13:59:23+00:00

  Bár általában biztonságosnak tekintik az SMP-t, fennáll a fertőzés, vérzés és allergiás reakciók kockázata. Egyes páciensek átmeneti bőrpírt vagy duzzanatot is tapasztalhatnak a kezelt területen.

  Minden bőrtípusra és színre alkalmas az SMP?2023-03-21T13:58:57+00:00

  Az SMP minden bőrtípus és színű személy számára alkalmas, valamint a pigment testre szabható, hogy megfeleljen a páciens természetes hajszínének.

  Mennyire tartós az SMP eljárás?2023-03-21T13:58:31+00:00

  Az SMP több évig is eltarthat, de a pigment megjelenésének fenntartásához szükség lehet utókezelésekre

  Mennyire fájdalmas az SMP eljárás?2023-03-21T13:58:40+00:00

  Az SMP során némi kellemetlenség jelentkezhet, de mivel az eljárás általában minimálisan invazív és viszonylag fájdalommentes eljárásnak tekintik.

  Hogyan zajlik az SMP?2023-03-21T13:58:02+00:00

  Az SMP-t úgy történik, hogy egy kis tűvel pigmenteket helyezünk a fejbőrbe, létrehozva a szőrtüszők megjelenését. Az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, és általában több órát vesz igénybe.

  Kinek ajánlott az SMP?2023-03-21T13:57:46+00:00

  Az SMP ideális eljárás azok számára, akiknek hajhullásuk vagy ritkulásuk van, illetve akiknek látható hegesedése vagy fehér pontjai vannak a korábbi hajbeültetési eljárás miatt.

  Mi az SMP?2023-03-21T13:57:21+00:00

  SMP, fejbőr mikropigmentáció egy nem műtéti kozmetikai eljárás, amely során a pigment kis pontjainak létrehozását értjük a fejbőrbe, ezzel a szőrtüszők megjelenésének érzetét keltve.

  Írjon nekünk!