Hajbeültetés módszerek2023-02-08T13:07:57+00:00

Hajbeültetés módszerek

A hajbeültetés nem csak egyféle módszerrel végezhető el. Tudja meg, hogy a különböző hajbeültetés módszerek között milyen minőségbeli különbségek lehetnek.

AZ S.H.E. – SINGLE HAIR EXTRACTION MÓDSZER

A HIMG Klinka 2013-ban elnyerte az Év terméke díjat szolgáltatás kategóriában az S.H.E. hajbeültetési módszerrel.

A HIMG Hajbeültetési Klinikán, Budapesten továbbfejlesztett módszer alapját tekintve megegyezik a F.U.E. technikával, jelentősebb eltérés az alkalmazott eszközöknél van, melyek kisebb méreteikből adódóan még észrevehetetlenebb nyomot hagynak.

Az S.H.E. hajbeültetés a legkorszerűbb hajbeültetési eljárás. Magyarországon elsőként alkalmazzuk az Érintésmentes Módszert (Z.T.M. Zero Touch Method) és az egyedülálló, világszerte újdonságnak számító, általunk kifejlesztett, F.U.E. alapokra épült Hajszálankénti Hajkinyerési módszerünket (S.H.E. Single Hair Extraction), mely új távlatokat nyitott meg a hajátültetés területén.

Hajátültetési beavatkozásunk teljesen fájdalommentes, gyors, egyszerű. Az S.H.E. módszer segítségével képesek vagyunk egy nap alatt több mint 4500 hajszálat is átültetni.

A módszer ugyanúgy alkalmas 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó graft kinyerésére is!

Tekintse meg videónkat, és nyerjen bepillantást a hajátültetés rejtelmeibe. A részletek megismerése során Ön is meggyőződhet módszerünk sikerességéről, mely a több éves kitartó munka eredménye.

Az S.H.E. hajbeültetés egyik legnagyobb előnye, hogy a kiforrottabb eszközöknek köszönhetően, nem hagy nyomot sem az adó, sem a fogadó területen.

100%-ig biztosak vagyunk hajbeültetés módszerünk eredményességében, melyet kiváló eredményeink is alátámasztanak.

Az átültetett hajszálak a beavatkozást követően pár hónap után növekedésnek indulnak. Az eredmény tökéletes megjelenést fog biztosítani ügyfeleink számára.

A hajbeültetést helyi érzéstelenítéssel 3 lépésben végezzük el, így a beavatkozás teljesen fájdalommentes.

A professzionális technikák használatával a hajhagymák kinyerése egyszerűbbé vált. Az általunk kifejlesztett S.H.E. hajbeültetési módszer segítségével kinyert hajszálakat nagy odafigyeléssel ültetjük be a hajhiányos, kopaszodó területekre, ezzel szinte visszaállítva az eredeti hajsűrűséget és hajvonalat.

Kiss Norbert Hajbeültetése

A háromszoros kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert hajbeültetés előtt – 2021. március (Balra) / Kiss Norbert kontroll vizsgálaton (2021. október (jobbra)

Az S.H.E. erősségei:

 • a graftokat egyenként, speciális eszközök (0,5-0,8 mm-es tűk) használatával nyerjük ki a fejbőrből, mely tartalmazhat 1-2-3-4 hajszálat is

 • a kinyerés során keletkezett apró nyílások, rövid időn belül begyógyulnak (általában 4-10 nap), nyomtalanul eltűnnek, nem maradnak sebek, hegek

 • a beavatkozás alatt keletkező kisebb tűszúrások nyomai néhány nap alatt teljesen eltűnnek (ált. 6-12 nap)

 • mivel az eljárás során nem alkalmazunk vágást, így varrásra sincs szükség, minimális fájdalomérzet, kellemetlenség jelentkezik csupán, mely elhanyagolható, NEM keletkezik hegvonal, seb

 • a donor- és befogadó terület maximum 1-2 hét alatt begyógyul

 • ez a módszer teljesen fájdalommentes, kevesebb kellemetlenséggel jár, mint egy tűszúrás, az érzéstelenítést a világpiacon kapható legmodernebb eszközökkel végezzük

S.H.E. Hajbeültetési módszer lépései

Az innovatív HIMG S.H.E. módszerünk segítségével könnyedén kinyerjük a haj (vagy szőrszál) hagymáját, és fokozott precizitással ültetjük be azt, helyreállítva az Ön hajvonalát és hajsűrűségét. Így az Ön hajának kinézete természetessé válik, megfelelő lesz a sűrűsége, és újra úgy nézhet ki a hajvonala, mint fiatal korában.
Mint a képeken látható, a HIMG S.H.E módszerénél extra sűrűre lehet ültetni a hajszálakat a lehetséges legtermészetesebb eredmény elérése végett!

Az átültetett hajszálak a beavatkozást követően garantáltan növekedésnek indulnak, így az eredmény tökéletes megjelenést fog biztosítani viselője számára.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Hajbeültetés előtt

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A műtét napján, közvetlen az S.H.E. módszerrel történő hajbeültetés után. Jól látható a sűrűség.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Az S.H.E. módszerrel történő hajbeültetés után 10 hónappal. A képeken jól látható a természetes sűrűség.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A HIMG Zero Touch Method®

 • A HIMG módszere manapság már lehetővé teszi a lehető legminimálisabb beavatkozást a hajátültetés során. A helyi érzéstelenítés után mindössze apró tűszúrás éri csak a fejbőrt, amelyet a páciens szinte nem is érez.
 • Módszerünk nem igényel sebészeti beavatkozást, nincs öltésnyom, nincs szike, nincs altatás, se heg, se fájdalom.
 • Mint a neve is elárulja, a beavatkozás emberi érintésmentes, amely nullára csökkenti az esélyét annak, hogy a kinyert hajhagyma esetlegesen megsérüljön.
 • A hajszálak áthelyezését a legkiforrottabb, legfinomabb és legpontosabb orvosi műszerekkel végezzük. Ezek a tökéletesen megtervezett eszközök, a HIMG Extractor és a HIMG Implantáló tű biztosítják a fejbőr minimális igénybevételét.

A HIMG orvosi csapata minden ügyfél számára külön testreszabott hajbeültetést dolgoz ki, hogy az eredmények 100%-ban természetesek legyenek. Az új S.H.E.technikánk (Érintésmentes Metódus) hatékony, még többszörös nagyítás alatt sem lehet észrevenni a különbséget a beültetett és az eredeti haj között.

A beavatkozást megelőző vizsgálatok, konzultációk során minden ügyfél számára személyreszabott kezelési tervet állítunk fel. Az eredmény rendkívül természetes hatású lesz, az eredeti és az átültetett haj közötti különbség észrevehetetlen.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Az SHE hajbeültetésé az Év Terméke Díj 2013

Az évente átadásra kerülő Év Terméke Díjat szolgáltatás kategóriában 2013. április 4-én a HIMG Klinika SHE hajbeültetése nyerte el. Az Év terméke díj világszerte rangos kitüntetésnek számít, mellyel a fogyasztók véleményei és szavazatai szerinti leginnovatívabb termékeket és szolgáltatásokat díjazzák. A nyertes termékek csomagolására rákerül „Az Év Terméke” logó, mely a magas minőségű termékeket jelöli.

Hajbeültetés HIMG

2013-ban a fogyasztók ez egészségügyi kategória első helyezettjének jelölték a HIMG hajbeültetési klinika S.H.E. hajbeültetési módszerét. A díjjal együttesen elnyert logóra minden cég büszkén tekinthet, hiszen az Év Terméke Díj nagyfokú hitelességet jelez a potenciális vásárlók felé, akik ezáltal könnyebben választhatnak a termékek vagy szolgáltatások közül.

Az Év Terméke Díj zsűrijének elnöke, Fekete Zoltán azt vallja, hogy napjaink gazdasági helyzetében a korábbiaknál még fontosabb lett, hogy egyes termékek vagy szolgáltatások el tudják nyerni és meg tudják őrizni a fogyasztók bizalmát.

„A gazdasági válságban egyszerűen nem működik a korábbi „márkavezetési” koncepció, a „jó termék plusz minél több reklám” modell, így az egyoldalú, monológszerű márkakommunikáció sem. Ma már nem az a fontos, hogy mit mond magáról egy márka, hanem az, hogy mit mondanak róla az emberek. Ezért is tartom jó kezdeményezésnek az Év Terméke programot, melyben közvetlenül a fogyasztók mondanak véleményt az új és valóban innovatív termékekről.” – nyilatkozta Fekete Zoltán.

Hajbeültetés HIMG

Az Év Terméke Díj /Product of the Year/ világszerte a legnagyobb színvonalú innovációs termék- és szolgáltatásdíjazási rendszer, amit Franciaországban, 1986-ban adtak át először. Mára Magyarországgal együtt már több mint 30 ország vesz részt a díjazásban. A termékeket és szolgáltatásokat a fogyasztók, tehát maguk a vásárlók választják ki egy közvélemény-kutatás keretei között. A közvélemény-kutatást a GfK Hungária készítette el egy 2.000 fős reprezentatív felmérés keretében.

Az Év Terméke Díjra innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal lehet nevezni, melyeket először szigorú szakmai zsűri pontoz, majd az általuk elismerteket témakörök szerint csoportosítva bocsájtják a közvélemény-kutatók rendelkezésére. A fogyasztóknak kategóriánként kell kiválasztaniuk az év általuk legjobbnak tartott termékeit és szolgáltatásait.

Az egészségügyi kategória díját 2013-ban a HIMG Hajbeültetési Klinika nyerte el, a S.H.E. hajbeültetési módszer tökéletességével, illetve az eredményt lehetővé tevő S.H.E. hajtranszplantációs tűivel.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Köszönjük Hajbeültetési Klinikánkba vetett bizalmukat és szavazataikat, mi továbbra is mindent elkövetünk, hogy a 2013. év szolgáltatásának választott SHE. hajbeültetéssel minél több ritkuló hajú ember nyerhesse vissza dús frizuráját, illetve ezzel együtt az önbizalmát.

HIMG klinika csapata

Az alap F.U.E. módszer

A F.U.E. hajbeültetés mindenképpen forradalmi áttörést jelentett a hajbeültetésben, szemben a csíkkivételes technikákkal. Lehetőség nyílott egy elfogadható minőségi munkára. Igaz, hajszálankénti hajkivételnek hívják Magyarországon, pedig az angol rövidítése is azt jelenti, hogy egységekben történő hajkinyerés (2-3-4 vagy több hajszál kinyerése). A módszer lényege, hogy egy 1,0-1,2 mm-es kőrtű segítségével a hajszálcsoportokat körbevágják, majd ezeket a hajszálakat tartalmazó graftokat egy ugyanekkora lyukat ejtve beültetik a fogadó (kopaszodó) területre.

Hajbeültetés eredmény

A F.U.E. Hajbeültetés Hátránya

Bár erről nem igazán szoktak beszélni, de a korrektség megkívánja, hogy mindenki tisztán lássa, miért is nem tökéletes a módszer. A hátrányát két részre bonthatjuk kivételre és beültetésre. A képeken jól látszik a F.U.E. hajbeültetés nyomokat hagy, sokan azt állítják, hogy ez a sebgyógyulástól és bőrtípustól függ, de valójában mindenkinél egységesen megfigyelhető a donor terület erőteljes megritkulása a F.U.E. beavatkozás után.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

F.U.E. Összefoglalva

A vastag tűvel nem csak, hogy indokolatlanul nagy bőrszövetet vágnak ki a hajszálak körül, de megsértik a mellette szorosan található további hajszálcsoportokat, ezzel is ritkítva a donor területen található hajszálakat.

Vegyünk csak egy egyszerű példát és nézzük meg barátunk , ismerősünk fejbőrét! Szabad szemmel is jól látható, hogy a donor területen a hajszálcsoportok közelebb mint 1 mm helyezkednek el, ezért egy F.U.E. tűvel óvhatatlan, hogy ne sértsük meg a mellett lévő hajszálakat, különösen ott ahol szorosan helyezkednek el a hajszálcsoportok.

Így ennél a módszernél értékes hajszálakat veszítünk el, amelyek amúgy is szűkösen áll rendelkezésünkre.

A beültetés során a probléma ott keletkezik, hogy a vastag tű nagy bőrszövetet vág ki a hajszálak körül, mellyel nem lehet túl sűrűre ültetni a hajszálcsoportokat hiszen a felesleges bőrszövet a hajszálak közé akad. Fontos megemlíteni, hogy egy hajsűrűsítésnél sem praktikus a módszer, hiszen ott már eleve közel találjuk a hajszálakat, és a már meglévő hajszálak közé csakis vékony tűvel lehetséges ültetni, így biztosan nem sértjük meg implantáció során a szomszédos hajszálakat.

Tanulmányunkat több éves F.U.E. hajbeültetés tapasztalat alapján állítottuk össze. Nem azt állítjuk, hogy a módszer rossz v. alkalmatlan hajbeültetésre, hanem, hogy mára már sokkal finomabb hajbeültetés módszerek léteznek (F.U.E. Safe System, S.H.E.).

Klinikánk a számos modern módszer mellett a F.U.E. módszert a mai napig alkalmazza, mivel egy viszonylag olcsó beavatkozásról van szó, és az eredmény is elfogadható, de a fent említett korlátokat minden kedves ügyfélnek ismernie kell, mielőtt döntést hoz, hogy melyik módszert válassza.

F.U.E. 2 – F.U.E. Safe System

Ebben az esetben már az alap F.U.E. módszer egy fejlettebb változatáról beszélünk, a technika lényege, hogy a megszokott kézi kivétel helyett egy gépi kivételt alkalmazunk a hajszálak kinyerésénél. Ez főleg a beavatkozást végző orvos munkáját könnyítheti meg, de nem minden esetben. Bár kevesen beszélnek erről, de a kivétel ugyan olyan fontos része egy beavatkozásnak mint a beültetés. Maga a módszer összességében megegyezik az alap F.U.E. technikával (tű méret, hibaszázalék). Bár ezzel a módszerrel az eredmény nem lesz tökéletes, de megfelelő ár/érték arányú eredményt lehet elérni. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy úgy, mint az alap F.U.E. módszer esetében apró lyukakat, foltokat hagy a tarkón mellyel jelentősen ritkítja a donorterületet.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A fentieket több éves F.U.E. hajbeültetés tapasztalat alapján állítottuk össze, és továbbra is folyamatosan végzünk hajbeültetéseket még az alap F.U.E. módszerrel is, mivel egy viszonylag olcsó beavatkozásról van szó és az eredmény is elfogadható, de a fent említett korlátokat minden kedves ügyfélnek ismernie kell, mielőtt döntést hoz, hogy melyik módszert választja.

A F.U.E. módszer semmiképpen nem nevezhető rossz hajbeültetési technikának, a korábbiakhoz képest pedig megfelelő hajsűrűséget biztosít, az említett apró foltok pedig tényleg csak alapos megfigyeléssel vehetőek észre.
A F.U.E. hajbeültetés módszerek különösen alkalmasak a nők hajbeültetéséhez, megritkult frizurájuk természetessé tételéhez, hiszen az általában hosszabb hajuk teljesen eltakarja az aprócska foltokat, így végképp semmilyen észrevehető nyoma nem marad a beavatkozásnak.

A F.U.E. hajbeültetés módszerek tökéletes eredményt biztosítanak azoknak, akik olcsóbb hajátültetést szeretnének, vagy nem engedhetik meg maguknak a fejlettebb hajbeültetés módszerek költségeit.
Hajbeültetési klinikánkon ugyanis már sikerrel alkalmazzuk a hajspecialistáink által kifejlesztett, a F.U.E. 2 módszer tökéletesített változatát, a S.H.E. (Single Hair Extraction, vagyis szálankénti hajkinyerés) hajátültetési módszert, mellyel kapcsolatban oldalunkon is talál részletesebb információkat, de örömmel várjuk jelentkezését, hogy személyes konzultáció keretében mutathassuk be a lehetőségeket.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A hajbeültetés módszerek általános összehasonlítása

A legmodernebb hajátültetési technikákat összehasonlítva megállapítható, hogy valamennyi módszerrel képesek vagyunk visszaadni pacienseink természetes frizuráját. Kérdezhetik, hogy akkor miért nem csak a legfejlettebb módszert alkalmazzuk.

Jeleztük már, hogy a különböző technikával végzett hajtranszplantációs beavatkozásokhoz más-más speciális eszközöket használunk, melyek költségei nem azonosak. A korábbi hajbeültetés módszerek elvetésével sok ember számára megnehezítenénk, hogy megfizesse a hajbeültetés árát.

Lényeges azt is figyelembe venni, hogy a klinikánkon alkalmazott hajbeültetés módszerek között legrégebbi F.U.E. technika is csak olyan, szabad szemmel alig észrevehető nyomokat hagy, hogy akár egy kicsit hosszabb frizura viselése esetén már láthatatlanná válik, tehát ebben az esetben sem kell feltétlenül a legdrágább megoldást választani.

A beavatkozások fájdalommentesek, de a hosszú évek tapasztalata megmutatta, hogy egyes Ügyfeleink számára már az érzéstelenítés is problémát okoz, így kidolgoztunk egy háromlépcsős fájdalomcsillapítási módszert, melynek segítségével már szinte ezt sem érzik.

A hajbeültetés során nagyon fontos figyelembe venni, hogy a donorként szolgáló rész mekkora és milyen minőségű. Ez alapján már el tudjuk dönteni, hogy körülbelül hány hajszál átültetése lehetséges, és hogy ez mennyire képes hajasítani a kopasz területeket. Fontos, hogy a hosszú hajú páciensek engedik-e hajukat rövidre nyírni az eljárás leegyszerűsítése érdekében. Meg kell vizsgálnunk, hogy őszül-e a beteg. Ha ajánlatot szeretnénk felállítani, akkor ezekre e tényezőkre nagyon oda kell figyelnünk. Ezekre a kérdésekre a minden hajbeültetési beavatkozást megelőző, alapos hajgyógyászati vizsgálat során kapunk választ.

Látható tehát, hogy a paciensek egyedi adottságai és igényei egyaránt indokolják, hogy ne csak a legfejlettebb technikával dolgozzunk, hiszen a jelenleg használt hajbeültetés módszerek mindegyike alkalmas arra, hogy a legkorábbi technikákhoz képest összehasonlíthatatlanul természebb frizurát varázsoljon.

A F.U.E., F.U.E.2 és S.H.E. hajbeültetés módszerek összehasonlítása

Módszerek összehasonlítása

A HIMG hajbeültetés klinika Magyarország legnagyobb és legmodernebb hajtranszplantációs központja. A Klinika a legmodernebb előírásoknak megfelelően nemzetközi standardok figyelembe vétele mellett épült. Több, mint 500 négyzetméteren 3 sebészeti kezelő és 1 nagy műtő várja a pácienseket. Így az intézmény az ország legnagyobb és legmodernebb hajtranszplantációs központjává vált. A modern épület és eszközpark lehetővé teszi, hogy a legszebb környezetben a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki a hozzánk látogató ügyfeleinket.

A HIMG Hajbeültetési Klinika legújabb weboldala, ahol betekintést nyerhet a klinika belső tereibe

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Kérjen Ingyenes Ajánlatot!

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

  Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

  Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

  Gyakori kérdések SMP (Fejbőr Mikropigmentáció) kapcsán:

  Tartós megoldás a hajhullásra az SMP?2023-03-21T13:59:55+00:00

  Bár az SMP a természetes hajnövekedés látszatát keltheti, nem állandó megoldás a hajhullásra. A pigment megjelenésének fenntartásához szükség lehet javító fenntartó kezelésekre.

  Használható-e hegek vagy bőrbetegségek elfedésére az SMP?2023-03-21T13:59:39+00:00

  Igen, az SMP használható hegek, anyajegyek vagy más bőrbetegségek elfedésére, ami a természetes hajnövekedés látszatát kelti.

  Az SMP-vel kapcsolatban vannak-e kockázatok vagy mellékhatások?2023-03-21T13:59:23+00:00

  Bár általában biztonságosnak tekintik az SMP-t, fennáll a fertőzés, vérzés és allergiás reakciók kockázata. Egyes páciensek átmeneti bőrpírt vagy duzzanatot is tapasztalhatnak a kezelt területen.

  Minden bőrtípusra és színre alkalmas az SMP?2023-03-21T13:58:57+00:00

  Az SMP minden bőrtípus és színű személy számára alkalmas, valamint a pigment testre szabható, hogy megfeleljen a páciens természetes hajszínének.

  Mennyire tartós az SMP eljárás?2023-03-21T13:58:31+00:00

  Az SMP több évig is eltarthat, de a pigment megjelenésének fenntartásához szükség lehet utókezelésekre

  Mennyire fájdalmas az SMP eljárás?2023-03-21T13:58:40+00:00

  Az SMP során némi kellemetlenség jelentkezhet, de mivel az eljárás általában minimálisan invazív és viszonylag fájdalommentes eljárásnak tekintik.

  Hogyan zajlik az SMP?2023-03-21T13:58:02+00:00

  Az SMP-t úgy történik, hogy egy kis tűvel pigmenteket helyezünk a fejbőrbe, létrehozva a szőrtüszők megjelenését. Az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, és általában több órát vesz igénybe.

  Kinek ajánlott az SMP?2023-03-21T13:57:46+00:00

  Az SMP ideális eljárás azok számára, akiknek hajhullásuk vagy ritkulásuk van, illetve akiknek látható hegesedése vagy fehér pontjai vannak a korábbi hajbeültetési eljárás miatt.

  Mi az SMP?2023-03-21T13:57:21+00:00

  SMP, fejbőr mikropigmentáció egy nem műtéti kozmetikai eljárás, amely során a pigment kis pontjainak létrehozását értjük a fejbőrbe, ezzel a szőrtüszők megjelenésének érzetét keltve.

  Írjon nekünk!