Hajbeültetés férfiaknak2022-04-06T13:51:31+00:00

Hajbeültetés férfiaknak

A hajbeültetés férfiaknak az egyetlen alternatíva, mellyel a kopaszodás nyomai garantáltan és tartósan eltüntethetők. Tudjon meg többet a hajbeültetésről!

Hajbeültetés férfiaknak –  Hajvesztés okai

A férfiak esetében igen gyakori jelenség az idő előtti kopaszodás, 40-50 éves korukra pedig szinte az 50 százalékuknak keseríti meg az életét ez a probléma. A kopaszodás és hajhullás a legtöbb esetben öröklődés útján alakul ki, de egyéb más befolyásoló tényezők is okozhatják. Mindig az egyén genetikai tulajdonságaitól függ a hormonális változások végbemenetelének sorrendje.

Az efféle hajhullásnak a legfőbb kiváltó oka nem más, mint a férfi nemi hormon, a DHT (a tesztoszteronnak egy módosult változata), ami sajnos életképtelenné teszi az ép és egészséges szőrtüszőket, ezáltal a hajhagymák szép lassan, fokozatosan elsorvadnak. Így alakul ki tehát a kopaszság, mely ennek a bizonyos DHT hormon okozta káros folyamatnak a következménye. Viszont jó hír mindenki számára, hogy a kopaszodást ma már véglegesen el tudjuk tüntetni a hajtranszplantációs beavatkozás segítségével. A hajbeültetés férfiaknak tartós és garantált megoldást kínál a kopaszodással szemben.

Hajbeültetés konzultáció

A férfiak kopaszodását más néven androgén alopéciának is nevezik. Az androgén egy szóösszetétel, mely az andro és a gén szavak összevonásából jött létre, mivel genetikai adottságok is nagymértékben részt vesznek a kopaszodási folyamat lejátszódásában. Csakúgy, mint a tesztoszteron, ez is egy hormon, és amint feltűnik, a haj növekedése rögtön lelassul, illetve megáll, a hajszálak pedig fokozatosan elvékonyodnak, majd végleg kihullnak.

Azonban a hajhullás tényleges okáért a DHT (dihydro-tesztoszteron) hormon a legfőbb felelős. Ez a hormon minden ember szervezetében megtalálható, de kopaszodni csak azok az egyének fognak, akik erre genetikailag fogékonyak. Az ún. anti-androgén szerek képesek ugyan ezt a folyamatot valamennyire lelassítani, de megállítani, illetve megszűntetni sajnos soha nem fogják.

Férfiak esetében a haj ritkulása és elvesztése sokkal szembetűnőbb, mint a nőknél, a kopasz területek nagyon jól láthatóak. Ezek a hajhiányos részek leginkább a fejtetőn, illetve a homlok két oldalán mutatkoznak meg legelőször. A hajbeültetés férfiaknak kiválóan alkalmas ezen területek sűrítésére, lefedésére.

Hajbeültetés előtt-után

Kiss Norbert Hajbeültetés előtt után

Kiss Norbert hajbeültetés előtt (2021.március) és hajbeültetés után (2021.október)

Mivel ez a típusú hajhullás genetikai eredetű, nagyon egyszerűen meg lehet állapítani, hogy a kopaszodás hogyan fog majd kinézni a végleges állapotában. Elegendő csak annyit tenni, hogy megnézzük a családunk idősebb férfi tagjait. Ez is azt bizonyítja, hogy a hajhullásért és a kopaszodásért is – mint annyi minden más dolog miatt az életben – a szülők, illetve a felmenő generációk a felelősek. Nagy valószínűséggel a gyerekeknek mintegy 50 százalékát szintén érinteni fogja a kopaszodás, és ez a genetikai tulajdonság sajnos tovább öröklődik szülőről gyerekre generációkon keresztül.

A hajhullást orvosi szakkifejezéssel alopéciának nevezik. A különböző hajbeültetési technikáknak köszönhetően a mai modern korban viszont végleges megoldást tudunk nyújtani a hajhullásra és a kopaszodásra.

Manapság a hajátültetés, hajbeültetés és a különféle hajtranszplantációs műtétek talán a leggyakrabban előforduló és ugyanakkor a legelfogadottabb férfi-szépészeti beavatkozásnak számítanak.

Klinikánkon a férfiak hajbeültetését – a legmodernebb technikákat alkalmazva – F.U.E., vagy S.H.E. módszerekkel végezzük. Ezen beavatkozások során a meglévő hajállományból a páciens hajának transzplantálása szálanként történik, ami azt jelenti, hogy follikuláris egységekként ültetjük át a hajszálakat a donor (tarkótáji) területről a kopaszodó, hajhiányos fejfelületekre. Ezek az úgynevezett follikuláris egységek (vagy más néven graftok) a hajszálból, illetve a hajhagymából, valamint a körülötte lévő apró bőrszövetből tevődnek össze. A F.U.E. és a S.H.E. hajtranszplantációs technikák tehát a ma használatos legmodernebb hajsebészeti módszernek számítanak.

A HIMG Hajbeültetési Klinika legújabb weboldala, ahol betekintést nyerhet a klinika belső tereibe

Kérjen Ingyenes Ajánlatot!

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

  Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

  Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

  Gyakori kérdések SMP (Fejbőr Mikropigmentáció) kapcsán:

  Tartós megoldás a hajhullásra az SMP?2023-03-21T13:59:55+00:00

  Bár az SMP a természetes hajnövekedés látszatát keltheti, nem állandó megoldás a hajhullásra. A pigment megjelenésének fenntartásához szükség lehet javító fenntartó kezelésekre.

  Használható-e hegek vagy bőrbetegségek elfedésére az SMP?2023-03-21T13:59:39+00:00

  Igen, az SMP használható hegek, anyajegyek vagy más bőrbetegségek elfedésére, ami a természetes hajnövekedés látszatát kelti.

  Az SMP-vel kapcsolatban vannak-e kockázatok vagy mellékhatások?2023-03-21T13:59:23+00:00

  Bár általában biztonságosnak tekintik az SMP-t, fennáll a fertőzés, vérzés és allergiás reakciók kockázata. Egyes páciensek átmeneti bőrpírt vagy duzzanatot is tapasztalhatnak a kezelt területen.

  Minden bőrtípusra és színre alkalmas az SMP?2023-03-21T13:58:57+00:00

  Az SMP minden bőrtípus és színű személy számára alkalmas, valamint a pigment testre szabható, hogy megfeleljen a páciens természetes hajszínének.

  Mennyire tartós az SMP eljárás?2023-03-21T13:58:31+00:00

  Az SMP több évig is eltarthat, de a pigment megjelenésének fenntartásához szükség lehet utókezelésekre

  Mennyire fájdalmas az SMP eljárás?2023-03-21T13:58:40+00:00

  Az SMP során némi kellemetlenség jelentkezhet, de mivel az eljárás általában minimálisan invazív és viszonylag fájdalommentes eljárásnak tekintik.

  Hogyan zajlik az SMP?2023-03-21T13:58:02+00:00

  Az SMP-t úgy történik, hogy egy kis tűvel pigmenteket helyezünk a fejbőrbe, létrehozva a szőrtüszők megjelenését. Az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, és általában több órát vesz igénybe.

  Kinek ajánlott az SMP?2023-03-21T13:57:46+00:00

  Az SMP ideális eljárás azok számára, akiknek hajhullásuk vagy ritkulásuk van, illetve akiknek látható hegesedése vagy fehér pontjai vannak a korábbi hajbeültetési eljárás miatt.

  Mi az SMP?2023-03-21T13:57:21+00:00

  SMP, fejbőr mikropigmentáció egy nem műtéti kozmetikai eljárás, amely során a pigment kis pontjainak létrehozását értjük a fejbőrbe, ezzel a szőrtüszők megjelenésének érzetét keltve.

  Írjon nekünk!