Hajátültetés, hajbeültetés

A hajátültetés kitűnő és végleges megoldás azoknak a férfiaknak és nőknek, akik öröklött (androgenetikus) hajhullástól, kopaszodástól szenvednek.

A hajhullás, kopaszodás és annak lehetséges okai

A hajhullás az esetek nagy részében genetikai okokra vezethető vissza, jelentős hajritkulást vagy kopaszodást okozva a férfiaknál és nőknél egyaránt. A genetikai és hormonális okok mellett a stresszes életmód, hiányos étrend, különböző baktériumok, és még számos tényező is okozhatja a hajvesztést, ami ellen jelenleg a hajátültetés az, ami a tartós, sőt általában végleges megoldást jelent.

Kiknek ajánlott a hajátültetés?

Napjainkban a hajhullás kezelésére, a kopaszodási folyamat lassítására számos lehetőséget nyújtanak a különböző készítmények és beavatkozások, melyek sajnos nem minden esetben jelentenek tartós megoldást. A hajátültetés kitűnő és végleges megoldás azok a férfiaknak és nőknek, akik öröklött (androgenetikus) hajhullástól, kopaszodástól szenvednek, hiszen esetükben a tarkó tájon átültetésre alkalmas hajfelület marad épen. Bizonyos mértékig a kopaszodás kezelhető, azonban a genetikailag meghatározott folyamat visszafordíthatatlan, egyelőre nem gyógyítható.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

A hajbeültetés napjainkban

A hajtranszplantáció lehetősége annak köszönhető, hogy a tarkótáji részről kinyert hajhagymák érzéketlenek maradnak a DHT hormonra, így hajbeültetés után életünk végéig a fejbőrben maradnak, és akár már egy hajátültetés is elegendő lehet a természetes frizura helyreállításához.
A hajátültetés történelmének kezdetén a csíkkivételes módszer volt használatos, ezután dolgozták ki a F.U.E. módszert, melynek ma már számos továbbfejlesztett változatát használják a hajtranszplantációs beavatkozások során.
A HIMG Hajbeültetési Klinikán alkalmazott F.U.E., F.U.E.2 – F.U.E. Safe System és SHE hajátültetés módszerek látszólag egyszerű elven alapszanak. A hajvesztést okozó DHT hormonokra rezisztens, rendszerint a tarkótájon megmaradó egészséges hajszálakat csoportosítjuk át szálanként vagy graftonként a kopaszodó területre. A hajszál egységeket egy nagyon vékony üreges tű segítségével szedik ki a donorterületről (tarkó) és ültetjük be a kapó, azaz a kopaszodó területekre.

Hajgyógyászati vizsgálatok a hajtranszplantációhoz

A kóros hajhullás jelentkezésekor mindenképpen érdemes felkeresni egy megbízható hajgyógyászt, aki megvizsgálja a fejbőrt és a hajat, így meg tudja állapítani a hajvesztés okát és súlyosságát, valamint tanácsot tud adni a kopaszodás eltűntetésének módjával kapcsolatban is. Hajspecialistáink is számos diagnosztikai eljárással állnak pácienseink rendelkezésére, melyek segítséget nyújtanak a hajhullás típusának meghatározásához, valamint a szükséges lépések megtervezéséhez.
Keresse fel a HIMG hajgyógyászati Klinikánk hajgyógyászait, ha Önnek is problémája van haja állapotával, és aggasztja a hajhullás mértéke, vagy akár már meg is jelentek a kopaszodó foltok. Biztosak vagyunk benne, hogy találunk megoldást, vagy egyéb lehetőség hiányában a hajátültetés segítségével adjuk vissza frizurája természetességét.

Hajbeültetés eredmény
Hajbeültetés eredmény

Kérjen Ingyenes Ajánlatot!

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

    Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

    Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.