Férfi hajvesztés okai

A huszonéves férfiak 25%-ának már vannak tapasztalatai a férfi hajhullás és hajvesztés terén. Az 50-es férfiak mintegy fele pedig már kopaszodik.

A Férfi Hajhullás és Hajvesztés Okai

Tapasztalt már fésülködéskor, hogy a szokásosnál több haja hullott ki? Netán a fejtetőn ritkul a haja, esetleg meglehetősen elvékonyodtak a hajszálai a halántékánál? Könnyen meglehet, hogy a hajvesztést valamilyen betegség, gyógyszer, rossz táplálkozás, vagy súlyos stressz váltja ki, de a legtöbb esetben – 95 %-ban – a genetika a fő kiváltó ok. Amikor a férfi hajhullás, hajvesztés örökletes, zsugorító hatással van a hajhagymákra a gének és hormonok rendellenes működése, ezzel gátolva az új hajszálak növekedését. Bizonyos idő elteltével a fejbőrben lévő szőrtüszők egyre inkább zsugorodnak, ez a jelenség a haj növekedési ciklusának lerövidülését váltja ki. A haj folyamatosan vékonyabb és rövidebb lesz, míg végül teljesen eltűnik. Ez a világegyetem kegyetlen csapása, amely megfosztja az embereket dús és nem utolsó sorban egészséges hajkoronájuktól, már ebben az élet meglehetősen korai szakaszában is.

Hajbeültetés eredmény

A Férfias Kopaszodás Megjelenési Formái

A legtöbb kopaszodó férfi a hormonok okozta androgenetikus alopéciában szenved, melynek egyik leggyakrabban előforduló formája amikor a haj a homlok felett kétoldalt, két kis háromszög alakban ritkulásnak indul. Az androgén hormonok befolyásolják a haj növekedési ciklusát, ez a hormon-hatás általában genetikailag kódolt. A beteget élete végéig elkíséri ez az állapot, mivel a férfias típusú hajhullás visszafordíthatatlan, nincs rá sikeres gyógyszeres kezelés.

Először kisebb háromszögben kezd ritkulni a haj, ez a ritkuló sáv az idő előrehaladtával egyre hátrébb húzódik, végül a fej közepén vagy hátsó részén összeérnek a kopasz areák. Ezt a típust más néven patkó formájú kopaszodásnak is hívják, mert a fej két oldalán alakul ki kopaszság, a középső részén gyakori, hogy marad egy kevés haj, így alakítva ki a patkó formát.

A férfiak hajhullását, hajvesztését a tesztoszteron hormon transzformációja okozza. A tesztoszteron hormont az 5-alfa reduktáz enzim alakítja át dihydrotestosteronná. A homlokon, fejtetőn és a halántékon növő hajszálak rendkívül érzékenyek a dihydrotesztoszteron hormonra, mely azok növekedési ciklusára negatív hatással van – el is pusztítja őket -, így alakul ki a hajhullás, mely végső soron kopaszsághoz vezet. Léteznek azonban olyan férfiak, akiknek – szerencsés módon – a genomja (génkészlete) nem tartalmazza ennek az enzimnek a felépítésére vonatkozó információt, tehát szervezetükben nem található meg ez az 5-alfa reduktáz enzim, így náluk nem alakul ki kopaszodás. Érdekesség viszont, hogy más egyéb testrészeken ugyanez a hormon a testszőrzet növekedését idézi elő.

A Férfias Kopaszodás Megjelenési Formái

Régen csupán egyetlen megoldás létezett arra, hogy a férfiak elfedjék eme „szépséghibájukat”: kopaszságukat különböző parókákkal palástolták. Szerencsére a mai technikai vívmányoknak köszönhetően már létezik hatékonyabb megoldás is. A tudomány fejlődésével az ember folyamatosan kutatja és fejleszti a termékek és technikák széles variációit, hogy a hajvesztést ne csak takargatni lehessen, hanem hatékonyan kezelni is, illetve abban az esetben, ha már megjelent a teljes kopaszság, pótolni tudjuk a hiányt hajtranszplantációs, hajbeültetési beavatkozássokkal klinikánkon.

Ha Önnek férfias típusú hajhullása, hajvesztése van, és ez rendkívül frusztrálja, létezik orvoslás a problémára! Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

Kérjen Ingyenes Ajánlatot!

Készítsen fotókat

Készítsen fotókat!

Kérjük, a kopaszodó területről több szögből készítsen fotókat az itt található módon.

Töltse fel a képeket

Töltse fel a képeket!

Kérjük, töltse fel az elkészült fotókat, és írja meg, melyik területen szeretné elvégeztetni a beavatkozást.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Szakértői csoportunk megvizsgálja a fotókat.

Orvosaink, akik több ezer hajátültetést végeztek, alaposan megvizsgálják az elküldött képeket.

Hamarosan válaszolunk

Hamarosan válaszolunk!

A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek. A választ legfeljebb 72 órán belül kapja meg, de általában 1 munkanapon belül válaszolunk.

    Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ adjuk, kérjük, hogy több szögből készült fényképeket küldjön nekünk az itt található módon. A kép ne haladja meg az 1500 x 1000 pixelt vagy a 2 MB-ot.

    Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Szabályzata és az Általános Szerződési Feltételek érvényesek.